“Wbc ( Beyaz Küre ) Yüksekliği-Düşüklüğü Ne anlama Gelir ?” için 378 Yorum Yapıldı.

  1. Sevtap Ataberk diyor ki:

    Merhabalar bugun 2,5 yasındaki ogluma kan testi yapıldı ,kanda mikrop var dendi ve Cafeks antibiyotik ve calpol ateş düsürücü yazıldı. Oglumun sag gozunun kapagında ve cevresinde bariz bir şişlik de oldu ateslenme ile birlikte ve basının da agrıdıgını soyluyor, Asagıdaki sonuclara göz atmanız rica, oglumun bu hali cok uzuyor .

    WBC 15,15
    NE ½ 73,5
    LY½14,2
    MO½ 11,6
    NE#11,13
    MO# 1,76
    MCV 74,5
    MCH 25,3
    CRP 6,7

    • admin diyor ki:

      Merhabalar Sevtap Hanım. Çocuğunuzda bir enfeksiyon söz konusu. Bu boğaz enfeksiyonu, sinüzit veya benzeri bir rahatsızlık olabilir. Antibiyotiği kullandıktan sonra yeniden kan tahlili yaptırabilirsiniz. Enfeksiyon dışında bir rahatsızlık görünmüyor sonuçlarınızda. Geçmiş olsun

  2. şiddetli karın ağrısı ve wbc yüksekliği diyor ki:

    merhaba bir hafta önce şiddetli karın ağrısıyla hastahaneye alındım kan testlerimde wbc 18 bin çıktı apandist şüphesiyle 2 gün hastahanede kaldım vücudunuzda yüksek oranda bakteri bulundu tedaviniz tamamlandı wbc normale döndü diye taburcu ettiler şuanda karnımda ağrı var ve vücudumda sürekli yer değiştiren ağrılar var ne yapmam gerekiyor..

    • admin diyor ki:

      Merhabalar. Büyük olasılıkla midenizi üşütmüşsünüz. Hastaneden taburcu olduktan sonra herhangi bir ilaç kullandınız mı ?

      • çok acil diyor ki:

        şuanda 3 tane ilaç kullanıyorum ama sonuçlarıma göre başka doktor verdi nidazol, fixef,motis bunlar isimleri ağrılarım aynı hiç bir değişim yok..

        • admin diyor ki:

          Bu ilaçlar bağırsak enfeksiyonu için size verilmiş. Sizde ki ağrı Karın ağrısı mı yoksa Mide ağrısı mı ? Bunların ikisi farklı şeylerdir.

  3. çok acil diyor ki:

    mrb annemin ayak parmağına 1 ay önce paslı çivi battı doktora gitmeye ikna edemedim 1 ay oldu yara çok az iyileşti ama şimdilik bi sorun yok tetanoz olabilir mi diye içim içimi yiyor napmam gerekiyor yardım edebilirmisiniz hastalığı araştırdım 15 günde belirtiler orataya çıkar diyor gözlemliyorum sürekli şimdiye kadar bi belirti çıkmadı ..

    • admin diyor ki:

      Merhabalar. tetenoz ile ilgili detaylı bilgiyi Tetenoz belirtileri ve tedavisi adlı yazımızda bulabilirsiniz. Yazımızda yer alan belirtilerin herhangi birini gözlemlemiyorsanız, korkmanızı gerektirecek bir durum yok demektir. Yarasıyla ilgili olarak mutlaka muayene olsun aksi taktirde iltihap kapma olasılığı oldukça yüksek. geçmiş olsun

      • çok acil diyor ki:

        merhabalar.sağolun yazınızı okudum şuanda benzer bi belirti yok biraz baş ağrısı var ama normaldede sürekli ağrısı oluyor zaten. sadece yarası iyi olmadığı için şüphelendim çivi 32 gün önce batmış o kafama takıldı ilginiz için çok teşekkür ederim

  4. mesut diyor ki:

    Merhaba. bugun 11 aylık yiğenime kan testi yaptırdık ve sonuclar asagıdakı gıbı cıktı doktorlar kan degerı yuksek dedıler. Bırde sızın goz atmanızı rıca edıyorum lutfen bılgılendırırmısınız. Şimdiden teşekkürler.

    WBC 17.99
    NE# 9.72
    LY# 6.87
    MO# 1.13
    HGB 10.0
    HCT 30.9
    MCV 75.8
    MCH 24.6
    RDW 15.3

    • admin diyor ki:

      Merhaba Mesut Bey. Tahlil Sonuçlarınızda Referans aralıkalrınızı da Yazmanız Gerekir.

      WBC’de ki yükseklik hafif bir antibiyotik ile giderilebilir. Zaten bebeklerde ki WBC değeri, erişkilere oranla biraz daha yüksek olabiliyor. Bu normal bir durumdur. Geçmiş olsun

      • mesut diyor ki:

        Merhaba hocam vermiş olduğunuz cevap için teşekkürler kan değeri tekrar dan ölçüldü serum verip duruyolar ve doktor sepsis hastalığı olma ihtimali var dedi araştırdım sepsis okadar da iyi halli bir hastalık değilmiş ama sonucu net bi sekilde yazdım bi bakarsanız sizden bi cevap almak istiyorum şimdiden teşekkür ederim.

        SONUÇ BIRIM REFERANS
        sedientasyon 37 mm 0-20
        ……………………………………
        Hemogram
        sonuc bırım referans

        WBC H 13.21 K/µL 3.10 – 10.00
        NE% L 21.3 % 50.0 – 70.0
        LY% H 66.6 % 20.0 – 45.0
        MO% 6.4 % 3.0 – 8.0
        BA% 0.3 % 0.0 – 1.0
        EO% H 5.4 % 0.5 – 5.0
        NE# 2.81 K/µL 2.0 – 7.8
        LY# H 8.80 K/µL 0.6 – 5.0
        MO# H 0.85 K/µL 0.12 – 0.80
        BA# 0.04 K/µL 0.0 – 0.50
        EO# H 0.71 K/µL 0.02 – 0.50
        RBC 4.22 M/µL 3.50 – 5.50
        HGB L 10.6 g/dL 11.0 – 16.0
        HCT L 32.1 % 33.0 – 50.0
        MCV L 76.1 fL 80 – 100
        MCH L 25.1 pg 26.0 – 34.0
        MCHC 33.0 g/dL 32.0 – 36.0
        RDW H 15.1 % 11.5 – 14.5
        PLT H 406 K/µL 100 – 400
        MPV 7.9 fL 7.0 – 11.0
        PCT 0.321 % 0.108 – 0.394
        PDW 15.0 15.0 – 17.0

        • admin diyor ki:

          Merhaba Mesut Bey. WBC değerinin yüksek olması Vucutta bir enfeksiyon oldugunu gösterir ancak, bu değerlere bakılarak tam anlamıyla Sepsis söz konusu oldugunu söylemek doğru birşey değil. Sepsis vakkalarında özellikle CRP’nin incelenmesi ve takip edilmesi gerekir.
          HGB düşüklüğü ve RDW yüksekliği, bir kansızlık oldugunu gösterir.

          Zaten 2. Tahlilde WBC değerinin düştüğü gözlemlenmiş. Bu da tedavinin başarılı oldugunu gösteriyor.

          Tedaviye devam edilmesi ve tedavi sonrası tekrardan Kan tahlilinin yapılması önemlidir. Antibiyotik verilmişse, kullanmaya devam edin. Şu an için söyleyebileceklerimiz Bunlar. Geçmiş olsun

          • mesut diyor ki:

            cok tesekkur ederım verdıgınız bılgı ıcın hocam saglıcakla kalın.

  5. KADİR diyor ki:

    merhaba dün gece kızım karın ağrısı ve mide bulantısı ve kusma ile hastaneye götürdüm sonuçlar :

    WBS: 20,8
    RBC: 4,64
    HCT: 37,7
    HGB: 12,8
    PLT: 385,0
    MCH: 27,5
    MCHC:33,8
    MCV: 81,2
    MPV:6,55
    PDW:16,1
    PCT: 0,250
    RDW: 15,5
    EOS:0,153
    BASO: 0,019
    NEU: 17,1
    MONO: 0,836
    LYM: 2,68
    EOS: 0,735
    BASO: 0,09
    NEU: 82,2

    YARDIMLARINIZI RİCA EDERİZ

    • admin diyor ki:

      Merhaba Kadir Bey. Tahlil Sonuçlarınızı yollarken referans aralıklarını da belirtirseniz çok daha iyi olacaktır. Ancak genel baktığımızda Kızınızın Vucudunda bir enfeksiyon söz Konusu. Boğaz enfeksiyonu ve benzeri bir durum söz konusu olabilir. Antibiyotik Kullanımı ile rahatsızlığı giderilebilir. Geçmiş olsun

  6. Mevlüt Demirsoy diyor ki:

    Merhaba gürün ilçesinde ki devlet hastanesinde girip için acile başvurduk

    wbc 1,9 cıktı

    2gün sonra ise dahiliye doktoru tahlil yaptı

    wbc 2,7
    rbc 4,14
    hgb 12,6
    hct 38,2
    mcv 92,4
    mch 30,4
    mchc 32,9
    plt 134
    mpw 12,3
    rdw 16,8 cıktı hasta eşim 1 ay önce kansızlık oldugu için demir ilacı içiyor 2 adetti 1 e düştü.hangi yolu izlemeliyiz ilginiz için şimdiden tşk.

    • admin diyor ki:

      Merhaba Mevlüt Bey. Hematoloji bölümüne gidip tahlil vermenizde yarar vardır. WBC değerinin bu kadar düşük olmasının sebebi iyice araştırılmalı.

  7. hüseyin diyor ki:

    slm oğlum 22 yaşında.bir yıl önce sağ diz çapraz bağlardan operasyon geçirdi .beyaz küresi sürekli yüksek çıkıyor 14-21 arası değişiyor.crp ve sedim normal.hemotoloji dr gittik kanser tahlilleri yaptırdık sonuçta mutasyon yok diyor.fakat bu beyaz kürenin ara ara yükselmesinden dolayı üzülüyorum kötü bi hastalık olmasından korkuyorum.lütfen bana yardımcı olursanız sevinirim

    • admin diyor ki:

      Merhaba Hüseyin Bey. Öncelikle oğlunuzda ne tür belirtiler oldugunu bilmemiz önemli. Vucutta enfeksiyon oldugu sürece WBC yüksek çıkacaktır. Romantizmal bir rahatsızlıkta söz konusu oldugunda wbc yüksek çıkmaktadır.

      • HÜSEYİN diyor ki:

        HİÇBİR BELİRTİ YOK GAYET SAĞLIKLI,İŞTAHLI FAKAT ARA ARA AMALİYALI AYAKTA AĞRILARI OLUYOR ZAMAN ZAMAN CRP YÜKSELİYOR ANTİBİYOTİK ALIYOR DÜŞÜYOR ORT PRF GÖTÜRDÜM WBC YÜKSEKLİĞİ DİZDEN DEĞİL BUNU ARAŞTIRIN DEDİ,SAĞLIK YÖNÜNDEN AMALİYAT OLAN AYAKTAN BAŞKA SIKINTISI YOK AMA BEYAZ KÜRE HALA YÜKSEK,BAZI İNSANLARIN DOĞUŞTAN YÜKSEK OLABİLİR DEDİLER NE YAPCAĞIMI BİLMİYORUM,KÖTÜ Bİ HASTALIK OLURMU ÇOK KORKUYORUM BENİ AYDINLATIRSANIZ SEVİNİRİM LÜTFENNN

        • admin diyor ki:

          CRP ve WBC yükseliğinin bir çok nedeni olabiliyor. ilaç kullandıktan sonra değerlerin normale dönüyor olması önemli bir rahatsızlık olmasığını gösterir. Ancak durumun sürekli olarak tekrarlaması ise risk oluşturabilir ( Tedavi olunmazsa eğer). iç hastalıklarına muayene olup, karaciğer kontrolünü yaptırabilirsiniz. Kokmanızı ve endişelenmenizi gerektirecek bir durum şimdilik yok bu yüzden rahat olun. Ancak rahatsızlığın kaynağını bılmak ve en önemlisi erken teşhis için muayene olmasında fayda var. Geçmiş olsun

  8. elif diyor ki:

    Merhaba iki gün önce kan testi yaptirdim mono% 13 referans araligi 2-12 b12 121 referans 126.5-505 ve ürik asit 6.9 2.6 -6.0 . bu değerlerim dısındakiler normal referans sinirinda monositin yuksek olmasinin sebebi ne olabilir ve b12 için ilaç kullanmama gerekirmi ?

    • admin diyor ki:

      Merhaba Elif Hanım. Herhangi bir rahatsızlık görünmüyor. Çok alt düzeyde bir enfeksiyon olma ihtimali var. idrar yollarında yada Boğaz enfeksiyonu vs olabilir. geçmiş olsun

  9. Sibel diyor ki:

    Ablam ortopedi doktoruna gitmis ve yapilan tahlil sonucunda WCB sinin 3.6 çıktığını gorduk bu ne anlama geliyor cebaplayabilirseniz seviniriz.iyiaksamlar

    • admin diyor ki:

      Merhaba Sibel Hanım. WBC ideal alt sınırında değerleri. Şu an için korkmanızı gerektirecek bir durum yok ancak aylık olarak tahlil yaptırıp WBC’yi takip etmesinde fayda vardır.

  10. ECİR diyor ki:

    Merhaba, dün yapılan tahlil sonuçlarımda
    WBC 4,07 (4,5-11)DÜŞÜK
    MCH 26,9 (27-34)DÜŞÜK
    LDL 223 ( H ^130)YÜKSEK
    KOLESTROL 306 (^200)YÜKSEK
    HDL 51 (55)
    …………………………ne tavsiye edersiniz… teşekkürler.

    • admin diyor ki:

      Merhabalar. WBC ile ilgili şu an için bir problem görünmüyor. Ancak mutlaka her ay tahlil yaptırıp kontrol etmeniz gerekir. Tahlil sonuçlarınızda Kolesterol değeriniz oldukça yüksek çıkmış. Bunun için yapabileceklerinizi Yüksek Kolesterol Nasıl Düşürülür Adlı yazımızda bulabilirsiniz. geçmiş olsun

  11. esra diyor ki:

    Wbc: 16,08 6,17
    Ne% :18,7 17,50
    Ly% :73,7 20,70
    Mo% :5,2 1-11
    Eo% :2,0 0-5
    Hgb :12,1 10-14
    Plt :458 458
    Sizce korkmalımıyım 2aylık bebegim

    • admin diyor ki:

      Merhaba Esra Hanım. Korkmanızı gerektirecek bir durum görünmüyor. 0-2 yaş bebeklerde WBC erişkin insanlara göre daha yüksek oluyor. Bu normal bir durumdur. Herşey yolunda, içiniz rahat olsun

  12. verda diyor ki:

    merhabalar oğlum 20 aylık yüksek ateş şikayetiyle dr.a gittik kulak boğaz ve ciğer muayenesinde bişeye rastlanmadı biraz karın ağrısı vardı dokundurtmuyordu karnına dr.umuz röntgen idrar ve kan tetkikleri istedi röntgende gaz idrarda nadir lokosit kanda ise bazı değerlerde farklılıklar var.
    WBC 22,8 NORMAL DEĞER 4,0 – 11,0
    MONOSİT 2,29 NOR.DEĞER 0,10 – 1,80
    MONOSİT % 10,04 NOR.DEĞ. 0,00 – 12,00
    BASO 0,23 NOR.DEĞ. 0,00 – 0,20
    NEU 12,63 NOR.DEĞ. 1,10 – 7,00
    NEU% 55,30 NOR.DEĞ.28,00- 66,00
    CRP (KANTİTATİF) 1,18 NOR.DEĞ. 0,50DEN KÜÇÜK
    DR.UMUZ REÇETESİNDEKİ TANISINDA DA TANIMLANMAMIŞ SEPTİSEMİ YAZMIŞ AÇIKÇASI ÇOK KORKTUM BU TANIYI OKUYUNCA Bİ AÇIKLAMA DA BULUNABİLİR MİSİNİZ?

    • admin diyor ki:

      Merhabalar. Oğlunuzda enfeksiyon söz konusu. idrarda lokosit çıkması, idrar yollarında enfeksiyon oldugunu gösterir. Septisemi teşhisi de WBC ye dayandırılarak yazılmış büyük olasılıkla. Genel bir antibiyotik kullanmanız rahatsızlığı giderecektir.

      2 yaş altında ki bebeklerde WBC değerinin biraz yüksek olması normaldir. Sizin verdiğiniz normal değer aralığı erişkin insanları da kapsadıgı için bu şekilde ele alınıyor.
      Geçmiş olsun

  13. süleyman yiğit diyor ki:

    mrb hocam.hocam sabahları kalktığımda göğsüm tıkanıyor ve öksürükten sonrada aşırı bir titreme tutuyor bugün kan tahlili ve ciğer filmi çektiler.kanda enfeksiyon war dediler.

    wbc :26,7
    neu :77,3
    lym :18,7
    mon:2,1
    rdw :14,5
    lym :5
    neu :20,7

    • admin diyor ki:

      Merhaba Süleyman bey. Vucudunuzda enfeksiyona rastlanılmış. “iltihabın kanda oldugu söylemine pek katılmıyorum”. Vucudunuzun herhangi bir yerinde enfeksiyon olursa, Kanda ki Akyuvar ( Lökosit) miktarı artar. Kanda artan enfeksiyon değildir yani.
      Sizde de büyük olasılıkla Bronşlarda bir iltihaplanma söz konusu. Dikatlı olun ve kendinizi soğuktan koruyun mutlaka. Antibiyotik ve diğer ilaçlarınızı düzenli kullanın. Bir daha bu rahatsızlığa yakalanmamaya çalışın. Şayet bronşit varsa, uzun süre tedavi edilmezse veya çok sık tekrarlarsa Astima neden olabilir. Bu konuda dikkatli olun.
      Geçmiş olsun

  14. isa diyor ki:

    merhaba hocam 6 yaşında bi kızımvar bundan 2 ay önce yücudunda kızarıklar çıktı hastaneye götürdük plt.. sıfır çıktı bizi konya merem tıpa sevk ettiler orda 27 günkaldık ne ilaç verdilerse yükseltemediler 27 . gündensonra kendiliginden yükseldi 1 aydır 400 üzerinde bize her 3haftata ivik kullanacak dediler ilkini kullandık ondan sonrada wbc si düşmeye başladı şu anda wbc 2.9 ilk sevk edildigimizde 2 ay öncesi kemik iligi testi yaptılar şükürler olsun temiz çıktı sebebi nedir plt normalleşti wbc düşük saygılar

    • admin diyor ki:

      Merhaba isa Bey. PLT Kan pıhtılaşmasında görev alan kan hücreleridir. WBC ise Lökosit yani akyuvar hücresidir. Vucutta enfeksiyon oldugunda kemik iliğinden salgılanırlar.
      WBC’nin düşmesinin sebebi, kullandıgınız ilaç olabilir. Kemik iliği testinde bir problem çıkmaması iyiye işaret. Şu an için korkmanızı gerektirecek durum söz konusu değil ancak Her ay mutlaka tahlil yaptırıp, değerlerinin gözlem altında olması ve takibinin yapılması gerekir. Bu konuda dikkatli olursanız allahın izniyle bir sorunla karşılaşmazsınız. Geçmiş olsun

  15. seda diyor ki:

    Annem lenfoma hastası ilk kez kemoterapi aldı.Bir hafta sonra kan tahlilleri düşük çıktı.wbc 1.1 .mono 0. Bu sıkıntı yaratırmı teşekkürler.

    • admin diyor ki:

      Kemoterapi görülen hastalarda kan değerlerinin anormal çıkması normal. Bu süre içinde doktorunuzun tavsiyesine uymanız yeterlidir.

  16. aycan diyor ki:

    Merhaba,ben gecen gunlerde bir hastaneye gitmistim ve tahlil sonucunda wbc degerim dusuk cikti bu durumdan cok korkuyorum ne yapmaliyim?

    WBC:3,2
    NE%:39,8
    LY%:50,4
    MO%:7,4
    EO%:1,6
    BA%:0,8
    LY#:1,6
    MO#:0,2

Yorum Yap

*