“Wbc ( Beyaz Küre ) Yüksekliği-Düşüklüğü Ne anlama Gelir ?” için Yorum Yok

  1. esra vardar diyor ki:

    Merhaba.yillardir kırmızı kanimda düşükluk yaşıyordum ve demir eksikliği vrdi. yaklaşık 3 ay önce kan iğnesi kullandım gecen hafta tahlil yaptırdım demir 229 hmg 12.1 wbc 3.99 cikti ama yaklaşık 1 aydir gribal enfeksiyon geçiriyorum aferin hap perebron öksürük şurubu ve boğaz spreyi kullandim acaba wbc bu yüzden düşmus olabilir mi? Doktor suan korkulacak birsry yok dedi ama içim hic rahat degil yorum yaparsanız sevinirim

    • admin diyor ki:

      Merhaba Esra hanım. Yaklaşık 2 hafta sonra yeniden bir kan tahlili yaptırıp değerleri kontrol ettirin. Şu an için değer düşük değil ancak takip etmenizde fayda var.

  2. hale can diyor ki:

    merhaba babamın WBC si 7,79 çıktı bu ne demek oluyor?

  3. nazan diyor ki:

    Merhaba doktor bey kizimin kan tahlili sonucu glukoz 149.4,uresi 5.1,ast 35.7,CRP 1.5,WBC 11.89 yuksek çıktı PLT 425,LYM 7.66 ,LYM%64.4,GRN%29.0 cikti bana yardımcı olur musunuz doktor bey WBC nin yuksek cikmasinin sebebi nedir sizce. Kizim 4aylik simdide n tskler

    • admin diyor ki:

      Merhaba Nazan Hanım. Tahlil sonuçlarını yazarken normal değer aralıkalrını da belirtmelisiniz. geçmiş olsun

  4. ramazan diyor ki:

    Hocam abim şu an hastanede lenfoma var beyaz kan düşüyor dalak kanadı kan veriyorlar kalmadan parça aldılar

  5. emre diyor ki:

    merhaba hocam benim oğlum 5 yaşında şu an 6 gündür hastanede yatıyor beyaz küresi yüksek çıkmış diyorlar ve serum tedavisi uyguluyorlar ayrıca ensesinde 4 5 adet nohut ve daha küçük büyüklüklerde lenf nodu var diyorlar acaba korkulacak bir şeyler varmı tşkler

  6. Sacide diyor ki:

    Evet bogazimda yanma acima vardi oksuruk vardi gribim biraz duzeldi ama sukur..

    • admin diyor ki:

      WBC değerinizin yüksek çıkması boğazınızda ki enfeksiyon kaynaklı olabilir. Kendinizi rahatsız hissederseniz yeniden kan tahlili yaptırabilirsiniz.

  7. Saniye diyor ki:

    Merhaba oğlum 15 aylık beyaz kuresi 20000 çıktı tehlikeli bir durummu şimdiden teşekkürler

  8. Sacide diyor ki:

    Merhabalr hocam. Ben 5bucuk aylik hamileyim kan tahlilinde wbc 23 bin olmus saglik ocagindaki ebe cok yuksek dedi ama gribimde, idrarmda enfeksiyonda yok temiz cikti

    • admin diyor ki:

      Merhaba Sacide hanım. Gribal enfeksiyon dolayı yükselmiş olabilir. Boğaz ağrısı vb bir rahatsızlığınız var mı ?

      Beslenmenize dikkat edin. Bol bol sıvı almaya ve Meyve-sebze tüketmeye çalışın. Bünyenizin güçlü olması gerekir. Geçmiş olsun

  9. gözde a. diyor ki:

    Mrb bikaç gün önce wbc degerim 16.1 cıktı doktor ilaç olarak azromax yazdı yalnız bunu vajinit için yazdığını söyledi azromax wbc degerimin düşmesinde yardımcı olur mu?

  10. Aysel diyor ki:

    16 aylık oğlumun wbc 19,26 ( ref ar. 6-17,5) ve crp si 47,14 (ref ar <5) çıktı. Ateşi var ve boğazında kızarıklık var. Doktorumuz antibyotik başlattı. Bu değerler normal mi?
    Tşk

    • admin diyor ki:

      Merhabalar. Değerleri yüksek çıkmış. Antibiyotik ile kısa sürede normale dönecektir. Geçmiş olsun

  11. Gizem diyor ki:

    Mrb .benim wbc:5.11 referans aralığı:4.8-10.8,mpv:12.61 referans aralığı:6.9-10.6,bas%:1.83 referans aralığı 0-1.7. Bas ve mpv değerlerim biraz yüksek çıktı lösemi belirtilerimidir. acil cevaplarsanız çok sevinirim

    • admin diyor ki:

      Merhabalar. Değerlerinizin Lösemi ile herhangi bir ilgisi yok. Korkmanızı gerektirecek sonuçlar değildir.

  12. mehmet diyor ki:

    Merhaba 1aylik bir oglum var dogum normal ve saglikli gecti, anne sutu ile beslenmesi devam ediyor, yedigini kusuyor, ve bogazinin altinda mantar olustu doktora goturduk be beyaz kan dusuklugu suphesi ile karatina ya aldilar simdi halen hastahanede , mantar gecmis durumda tahlil deger sonuclari henuz gelmedi , acaba ongorunuz ne olabilir Tesekurler.

    • admin diyor ki:

      Merhaba Mehmet bey. Tahlil sonuçlarını görmeden şu an için birşey söylemek doğru olmaz. Ancak WBC değeri ile birlikte diğer degerlerde de bir yükseklik varsa o zaman yorumlanabilir. içtiği sütü kusmasının sebebi mide iltihabı vb nedenlerden kaynaklanıyor olabilir. Şu an için birşey söylemek çok ama çok erken. Bebeğinizin hastaneye yatışının yapılması hem sizin adınıza hemde bebeğinizin adına faydalı bir hareket olmuş.

      Sabırlı olup doktorlarınızın gerekli tedavileri gerçekleştirmesini bekleye bilirsiniz. Geçmiş olsun.

  13. Buse diyor ki:

    Merhabalar.4,5 aylık bir bebeğim var.Böbreğinde idrar birikimi var denildi idrar tahlili ve kültürü yapıldı şuan antibiyotik kullanıyoruz.Biyokimya Hemogram da WBC 9.03 çıktı birimi x10^3/ul normal değeri ise 6.51-13.32 doktorumuz sınırı geçmiş dedi öyle mi gerçekten bilemiyorum..teşekkür ederim.

    • admin diyor ki:

      Merhaba Buse hanım. 9.03 Normal aralıkta bir değer. Doktorunuz farklı birşey ima etmiş olabilir mi ?

  14. Bahar diyor ki:

    merhabalar , karın ağrısı şikayetiyle doktora başvurmam üzere yapılan tahlilde, lenfosit sayım 18,3 ref (20-40), parçalı nötrofil sayım ise 77,4 ref (50-70). Bu değerler herhangi bir sıkıntı yaratır mı acaba, teşekkürler.

    • admin diyor ki:

      Merhaba Bahar hanım. Değerlerde önemli bir değişiklik yok. Sıkıntı oluşturmaz sizin için.

Yorum Yap

*