“Wbc ( Beyaz Küre ) Yüksekliği-Düşüklüğü Ne anlama Gelir ?” için 335 Yorum Yapıldı.

  1. HATİCE diyor ki:

    MERHABALAR BENİM OĞLUMDA BEYAZ KAN DEĞERİ 25,1 13 YAŞINDA KİLO 68 BOYU 1.67 KANDAKİ ASO 991 NE YAPMAMIZ GEREKİYOR YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.

    • admin diyor ki:

      Merhaba Hatice Hanım. Büyük olasılıkla Çoçuğunuzda bir boğaz enfeksiyonu söz konusu. Antibiyotik kullanarak değerleri normal seviyeye düşürebilirsiniz.

  2. sezen diyor ki:

    ii günler kolay gelsin benim şikayetim uzun bir zamandır var ayaklarımda dizden aşağı bölümde kızarıklar ve morarmalar vardı cildiye gittim majestik 200mğ diye bir ilaç verdi bu ilaçı aldıktan 2 gün sonra ayaklarım çok kötü duruma geldi yürüyemiyorum agrı çok sanki ayaklarım kangiren olmuş gibiydi tekrar gittigimde kortizonlu igne verdi şişlikler ağrılar geçti moralma kızarıklıkta ama igne bitince 2 gün sonra tekrar o kırmızı şişlikler oluşmaya başladı agrılı.bana yağ dokusunda ve damarlarda iltihap var dedi. sonra iç hastalıklarına gittim ordaki dkrda kanımda mikrop oldugunu söyledi. degerler sunlar;wbc 14.7,hgb 11.2,hct 34.4,mcv 79.3,mch 25.8,plt 427,neu 11.3 crp 3.5 eritrosit 15 çıkan yüksek ve düşük degerler şimdi bana potasyum iyodür tedavisine başladı 20 günlük bir süre günde 3 defa 5 ml kullanmam gerektigini söyledi ve hemotoji dktrunda görmesi gerektigini söyledi bana yol gösterirseniz sevinirim çünkü bu agrılı kırmızı şişlikler hayatımı etkiliyor halsizlik yorgunluk cabası biri etime dokunsa canım yanıyor.tşklr

    • admin diyor ki:

      Merhaba Sezen Hanım. Vucudunuzda enfeksiyon oluşmuş. Bu tahlillerde de bu durum görünüyor. ilaçlarınızı kullanmanızı ve doktorunuzun size söylediği gibi hematolojiye gitmeniz yararlı olacaktır. Ayaklarınızın dışında vucudunuzun başka herhangi bir yerinde bir belirti veya problem var mı ?

      • sezen diyor ki:

        hayır vucudumun başka bir yerinde yok yalnız şöyle bişey oluyor batma kaşıntı oluyor sırtımda sonra küçük küçük sivilce şeklinde şişlikler oluyor ve banyo sonrası yada çok terledigimde kızarıklıklar oluyor benek benek vucudumda oda normal diye düşünüyorum ama ayaklarım gibi degil durum ve son 2_3 yılda vücudumdaki ben sayısıda çogaldı.tşkrlr

        • admin diyor ki:

          Daha önce hiç Alerji testi yaptırdınız mı ?

          • sezen diyor ki:

            evet yaptırdım nerdeyse hepsine karşı alejim var cıktı.

          • sezen diyor ki:

            Evet alerji testi yaptırdım çoğu şeye alerjim var.hemotoloji dktr.da gittim kan hapı yazdı ayagımdaki kızarlıkların ve morarmaların onla alakalı olmadıgını söyledi cildiye ye devam et dedi inanın hangi dktr. gidecegimi şaşırdım.cildiye dktr koydugu teşhis eritema nodozum.hemotoloji yaptırdıgım test sonuçları ise şunlar:T.SATURASYON:13.00,HEMOGLOBİN:11.29,HEMATOKRİT:35.94,MCV:78.12,MCH:24.54,MCHC:31.42,RDW:17.65,EOZİNOFİL:6.80,BAZOFİL:1.26,PROTEİN:0.00,KAN:+POZİTİF,LÖKOSİT ESTERAZ AKTİVİTESİ:++POZİTİF NE YAPACAGIMI ŞAŞIRDIM YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.

          • admin diyor ki:

            Merhaba Sezen Hanım. Sonuçlarınızda Anemi (Kansızlık) görünüyor. Birazda enfeksiyon söz konusu.

            Bacaklarda ki kızarıklıklar Alerjik kaynaklı olabilir.
            Geçmiş olsun

  3. Medi diyor ki:

    Merhabalar benım sırtımda sol tarafta tam omzumun altinda 2-3 senedır Oluşan bı morluk var, lira büyüklüğünde ne büyüyo nede küçülüyor..arada kaşıntı yapıyor ve Sankı iltıhap topluyomus gıbı bır his…hayır bunca zamandır çeşitli tahlıller Yaparım herhangı bı sorun çıkmadı, fakat benım içim yinede rahat degıl… Bunun nedenı nedır ve bunun için hangı doktora gıtmem gereklı acaba??? Simdıden ilginize tesekkürler…

  4. nevim diyor ki:

    merhabalar unutkanlık dolayısıyla doktora gittim. dahiliye doktoru tahlil istedi. tahlil sonucunda wbc oranım 3.66 çıktı. doktorum alt sınırdasın dedi. psikolojik ilaç alıyorum. bu ilacı kesmemi söyledi bu ilaç velbutrin. 10 gün sonra tekrar tahlil yapacağını söyledi. ayrıca umreye gittiğimizde aşı yapıldı. bunun etkisi var mı doktor muhakkak hemetolojiye görünmemi istedi. randevu bulamıyoruz kötü bir durumumuz var mı merak ettik.

    • admin diyor ki:

      Merhaba Nevim Hanım. Kötü sayılacak bir durum yok ancak WBC değerinizin düşük çıkmasının net sebebi için Hematolojiye gitmeniz gerekir. Kullandığınız ilaçlardan da kaynaklı bir durum söz konusu olabilir. Hematoloji sonucunda uygulanacak olan tedavinin etkisini görmek için Tekrardan bir tahlil yapılması gerektiği için doktorunuza 10-15 gün sonra tekrar muayene olmanız gerekir. Geçmiş olsun

  5. Fatma diyor ki:

    Merhaba benim wbc sonucum 3.7
    neu 1.94
    neu% 51.7

    sizce sonuçlarım normalmi teşekkür ederim.

    • admin diyor ki:

      Merhaba Fatma Hanım. Değerler normal görünüyor ancak WBC değeriniz Alt sınırda bulunuyor. 1 ay aralıklarla Yeniden Tahlil yaptırmanızda fayda var.

  6. hzl diyor ki:

    Mereba ben itlyda yasiyorum abim karin agrisinda doktora goturduk apantisten supheleniyorduk ama wbc 20.05 cikti mch si ise 32.4 cikti pdw ise 17.2 cikti sizce nedeni nedir lutfen cevabinizi bekliyorum saygilar…

    • admin diyor ki:

      Merhaba Hzl. WBC değerinin yüksek çıkması abinizin vucudunda bir enfeksiyon olduğunu gösterir.

  7. Burak diyor ki:

    Hocam Merhaba; Uzun süren baş ağrısı sonrası Dahiliye bölümüne gözüktüm değerlerim şöyle;

    WBC : 16.1 10.2 – 4.0
    NEU : 12.4 7 – 2
    HGB : 18.2 18.1 – 13
    RCB : 6.44 4.65 – 6.13

    Bunlarda yükseklik söz konusu. 3 ayda bir kan vermemi ve Hemotoloji bölümüne gitmemi söyledi. Sigara kullanmıyorum yaşım 25 Erkek. Geceleride çok horlamam oluyor. Sizce bunları düşürmek için ne yapmam lazım.

    • admin diyor ki:

      Merhaba Burak Bey. Tahlillerinizde Vucudunuzda enfeksiyona rastlanılmış. Başınızın ağrımasına bakılırsa Problem Sinüzit gibi görünüyor.

      T bölgesinde veya göz altlarına hafif bastırın. Hiç ağrı oluyor mu diye kontrol edin. Geçmiş olsun

  8. Burak diyor ki:

    deneme

  9. DİLEK diyor ki:

    wbc:3.19 neu:1.58 neu%49.7 pdw:18.5 rbc:4.69 hgb:12.7 hct:38.6 plt:119 rdw15.1 tahlil sonuçlarımı yorumlarsanız

  10. serpil Unal Sarisoy diyor ki:

    Merhaba benim sorum annemin sırtdan göğüse doğru bir sancı ,bir titreme , karın ağrısı gibi sikayetle acile gidiyoruz tahliller yapılıyor butahliller sonucu genelde wbc 2.40 ,2.70 gibi çıkıyor diğer değerler normal bana oneriniz nedir

    • admin diyor ki:

      Merhaba Serpil Hanım. Hemotolojiye gitmenizi öneririm. WBC değerinin düşük çıkmasının sebebi araştırılmalı.

      • serpil Unal Sarisoy diyor ki:

        Peki ne gibi rahatsızlığını olabilir birde akdeniz ateşi teşhisi kondu bununla ilgisi olabilirmi?

        • admin diyor ki:

          Akdeniz ateşi kaynaklı yaşanan bir durum. Tedavinize dikkatli bir şekilde devam edin. Geçmiş olsun

  11. ayşe diyor ki:

    merhabalar bir yakınım kan değerleri normal ama beyaz küresi düşükmüş sanırım 5 civarında buda diş kanaması ve vucutta morarmalar yapıyor ancak nedenini araştırıyorlar nedeni ne olabilir ?

    • admin diyor ki:

      Merhaba Ayşe Hanım. 5’ten daha düşük bir seviyede olduğu kanısındayım. Zira 5 Normal bir değerdir. Diş etlerinde kanama ve vucutta morarma olması iyiye işaret değildir. Mutlaka Hematoloji bölümüne başvursun. Geçmiş olsun

  12. CML11 diyor ki:

    benim 5,5 aylık oğlum iki gece ateşi 38,5 larda idi dahasonra doktora gittiğimiz gün ateşi düştü kantesti yapıldıdeğerler şu şekilde HGB10,2 HCT 30,9 MCV 73,5 MCH 24,2 MCHC32,9 PLT 137 WBC 1,8 bu şekilde daha sonra hematoloji doktoruna gittik doktor mikroskopla kanı inceledi değerler düşük ama zararlı hücre yok dedi. o gün oğlumun ensesinde nokta kızarık oldu ve1,2 günde geçti ne yapmalıyız teşekkürler

    • admin diyor ki:

      Merhabalar. Bebeğinizin WBC değeri biraz düşük. Ayda bir mutlaka Kan tahlili yaptırıp değerleri kontrol edin. Enfeksiyona Karşıda dikkatli davranmanızda yarar var. Geçmiş olsun

  13. meral diyor ki:

    Benim 2 yasinda bir kizim var wbc 14 cikti 3 tane iyne verdi doktor yeterlimi

  14. emine atalar diyor ki:

    wbc 14.8 4.5-11
    hct 35.8 36-46
    lym# 4.44 0.6-3.4
    neut% 22.3 40-72
    eos% 43.1 0-7
    plt 356 130-400
    sonuçlarımı değerlendiriseniz sevinirim. endişe edilecek bir durum varmı

    • admin diyor ki:

      Merhaba Emine Hanım. Kanser şüphesi taşıyan bir durum yok. Vucudunuzda hafif bir enfeksiyon sös konusu.

  15. sibel diyor ki:

    mrb 4 yaşında kızım bir hafta önce karın ağrısı yüksek ateş ve kusma problemleri yaşadı fakat soğuk algınlıgı ve ateş düşürücülerle bu şikayetleri geçti tabi busürede göz altlarında sarımsı hafif morarmalar vardı bugün içim rahat etmediği için kan ve idrar tahlili yaptırdım wbc si 12.2 çıktı idrar temiz fakat kanı da düşük bir kan ilacı verdi beyez küre yüksekliğininde sünizitten kaynaklanabileceğini söyledi onun içinde antibiyotik verdi.sizce ne yapmalıyım ben bunun çok ciddi bir durum olduğunu bilmiyordum burayı araştırırken gördüm lütfen cevap yazın çok korkuyorum.rabbim bütün evlatlarımızı korusun teşekkürler

    • admin diyor ki:

      Merhaba Sibel Hanım. Antibiyotiğinizi kullanın. Hafif bir enfeksiyon söz konusu ( Büyük olasılıkla Sinüzit Söz konusu).
      Korkmanızı gerektirecek bir durum yok. içiniz rahat etsin. Geçmiş olsun

  16. HLY diyor ki:

    MRB benim WCB değerim 2.50 plt 153 %LY 53.8 #NE 1.1 BAZILARI yuksek değerde bazıları ise düşük cıktı değerleri ne yapmam gegek bana yardımcı olurmusunuz

    • admin diyor ki:

      Merhabalar. Hematolojiye gidip Bu değerlerin nedenini araştırmanızda fayda var.Geçmiş olsun

  17. abdullah diyor ki:

    surekli nefes darlıgı cekiyorum ve beyaz kuremın yuksek oldugunu kanımda iltihab oldugunu soylediler kilom 110 bi problem olurmu? nedeni nedir?

    • admin diyor ki:

      Merhaba Abdullah Bey. Kanda enfeksiyon varsa WBC değerinizin Yüksek olması normal. Ancak nefes darlığı yaşamanızın sebebi enfeksiyon değil, fazla kilolarınız, Akciğerde ki bir rahatsızlık veya kaslarınızın kasılması olabilir. Bunun için Gögüs hastalıkları uzmanına muayene olmanızda yarar var. Geçmiş olsun

  18. idris.emir diyor ki:

    kızımın wbc 20 ve uzerı hasımato trıod dedıler ama ben losemıden korkuyorum ne yapmamız gerekıyor

    • admin diyor ki:

      Merhaba idris bey. Lösemiden Şüphelenmenizin Sebebi nedir ? Bu tür algılara kapılmamanızı öneririm. Yapılan tahkikler sonucunda teşhis konulmuş zaten. Büyük ihtimalle de Doğru teşhis. Zira Huşhimoto rahatsızlığında Vucut, Hormonları Mikrop gibi algılayıp, Antikor yani Beyaz kan hücresi üretir.

      Lösemiden korkmanızı gerektirecek bir durum görmüyorum. içinizi ferah tutun. Geçmiş olsun

  19. Tulay diyor ki:

    Merhabalar benim oglum 4.5 yasinda 3 gun once karin agrisi ve kusma sikayetiyle acile gittik kan tahlili yapildi ve serum verdiler kan sonuclari wbc yuksek cikti antibiyotik igne verdiler 10 tane suanda iyi sadece arada bi ishal cikiyo. Sonuclar soyle gfr=285.83 (90-120) wbc=37.5 (4-10) hgb=13.6 hct=39.7 (40-54) Lym%=15.1 (19.4-44.9) lym#=5.60 (1.3-3.5) neu%=78 (41-73) neu#=29.3 (2.1-6.1) mono#=2.2 (0.3-0.9) eos%=0803 (0.9-6) baso%=0.235 (0.3-1.5) yorumunuzu bekliyorum.

    • admin diyor ki:

      Merhaba Tülay Hanım. Oğlunuzda yoğun bir enfeksiyon oluşmuş. ilaçlar bittikten sonra Tekrardan Kan tahlili yaptırın mutlaka. Geçmiş olsun

  20. cemile diyor ki:

    merhaba hocam oğlum on yasında ve wbc si 32000 cıktı genel bulgularında bulantı kusma ates ve bogaz enfeksiyonu çıktı.beni endişelendiren tonsillitte bu kada yukselir mi beyaz küre…bende radyoloji teknikeriyim esim saglık memuru beyaz kürenin bu kadar yükselmesi beni korkuttu cevabınızı bekliyorum ayrıca oğlumda talasemi taşıyıcılıgı var bu etkiler mi

    • admin diyor ki:

      Merhaba Cemile Hanım. Vucutta ki enfeksiyon miktarına göre WBC değeri yüksek çıkabilir. Tonsilit kaynaklı bu yükselme olmuş olabilir. WBC dışında kalan değerleri nasıl , onlarda herhangi bir aksi durum var mı ?

  21. Tulay diyor ki:

    Yorumumu cvp yazmadiniz hala???

  22. Tulay diyor ki:

    Kotu bi hastalik riski yoktur dimi endiseliyim bu yuzden suannda hicbir sorunumuz yok yanliz kan verirken kiyametleri kopardi strestende yukselmis olabilirmi wbc simdiden tesekkurler yorumunuz icin

    • admin diyor ki:

      Şu an için Birşey Söylemek Doğru olmaz. Anck bu Sözümüzü kötü birşey olma ihtimali varmış gibi algılamayın. Tedavisi bitsin, yeniden kan tahlili yaptırın. Sonuçlarda düzelme görülürse tedavi başarı ile gerçekkleştirilmiş demektir. Stres vb durumlarda WBC yükselmez. Geçmiş olsun tekrardan

  23. Medi diyor ki:

    Benım wbc 2.90 düşük doktorum periferik yaymada yaptırdı temiz cıktı herhangı bısey cıkmadı,6 ayda bir tahlıl yaptırıp kontrol etmemı önerdı.. ama ben hıc rahat degılim bunun için yapılacak veya içilecek ilaclar varmı onu Öğrenmek ıstıyorum sızden…sımdıden tesekkurler…

    • admin diyor ki:

      Merhaba Medi Bey. Herhangi birşey yapmanıza gerek yok. Rahatsızlığınız olmadıgı sürece önemli değil. Herhangi bir problem olsaydı Periferik yaymada ortaya çıkardı. Ancak bundan sonra olası rahatsızlanma durumları için de doktorunuz size 6 ayda bir tahlil yaptırmayı önermiş. Siz dilerseniz bunu 4 ayda 1 de yaptırabilirsiniz. Geçmiş olsun

  24. Tulay diyor ki:

    Mrb daha once yazmistim dun tahlil yaptirdik oglumun wbcsi 11 e dusmus ilk tahlili 37.5 du cok sukur artik herhangi bir tahlile gerek yoktur diyilmi. Tesekkurler

    • admin diyor ki:

      Merhaba Tülay Hanım Tekrardan. Kullandığınız antibiyotik ilaçlar, oğlunuzun vucudunda bulunan bakterilerin ölmesini sağlamış. Şu an için korkmanızı gerektirecek bir durum söz konusu değildir ancak 1 hafta kadar daha dikkatli davranmanızda fayda var ( Soğuk almasın örneğin). Geçmiş olsun

Yorum Yap

*