“Wbc ( Beyaz Küre ) Yüksekliği-Düşüklüğü Ne anlama Gelir ?” için 432 Yorum Yapıldı.

  1. dılek yılar diyor ki:

    merhabalar…

    kızıma kan testi yaptırdım.. kızım 3 yaşında.. ben zayıf olduğu için götürmüştüm.. ama sonuçlara bakınca dr muz bize daha önemlisi kanda enfeksiyona rastladık.. kan hastalığı olma riski var.. o yüzden bana ilaç verdi ve tekrar gelmemi değerlerine tekrar bakılacağını söledi.. korkuyorum…

    değerleri :

    wbc h 30,73 normal değer 5,5-15,5
    neu h 64,60 normal değer 25-60
    lym l 27,10 normal değer 30-70
    mon 6,40 normal değer 0-12
    eos 1,7 normal değer 0-5
    bas 0,2 normal değer 0-2
    neu h 19,90 normal değer 2,5-6
    lym 8,30 normal değer 3-9,5
    mon h 1,96 normal değer 0-1
    eos h 0,51 normal değer 0-0,5
    bas 0,05 normal değer 0-0,2
    rbc 4,82 normal değer 3,6-5,2
    hgb 12,70 normal değer 12-16
    hct 36,90 normal değer 30-39
    mcv 77 normal değer 73-85
    mch 26 normal değer 25-31
    mchc 34 normal değer 32-37
    plt 643 normal değer 142-424
    mpv 9,40 normal değer 6-11
    pct 0,61 normal değer
    p-lcr 19,80 normal değer 13-43
    rdw-cv 14,7 normal değer 11-16
    rdw-sd 40,2 normal değer 37-54
    demir l 31 normal değer 50-120
    ıge total 255,8 normal değer 0-60
    çinko 91 normal değer 67-118
    crp 25,7 normal değer 0-3,5

    lütfen yanıtlayınn….. bekliyorum…

    • admin diyor ki:

      Merhaba Dilek Hanım. Kızınızda yüksek oranda enfeksiyon var gibi görünüyor. Gribal enfeksiyonlarla birlikte ALT Solunum yollarında bir enfeksiyon söz konusu olabilir. Kızınızda bulantı oluyor mu hiç ?
      Geçmiş olsun

  2. esma diyor ki:

    Meraba kizimin kusmasi vardi doktira gittik serum takildi tahlil yapildi sonuclar soyle
    wbc:14,4
    Mcv:73,1
    Mch:23,5
    Mchc:32,1
    Mon#0,821
    Glukoz”54
    Kreatin:0,2
    Kandaki beyaz hucrede bi sorun varmis sorun ne acaba

    • admin diyor ki:

      Merhaba Esma Hanım. Tahlil sonuçlarını verirken Değer aralıklarınıda yazmanız gerekir.

      WBC değeri yüksek çıkmış. Büyük olasılıkla kızınızda enfeksiyon var. Antibiyotik kullandıgınızda sorun düzelecektir.

  3. esma diyor ki:

    Bu arada kizim 2 yasinda yani 27 aylik

  4. Murat diyor ki:

    Merhaba.Babam akciğer kanseri.15 gün önce kemoterapi aldı,sonrasında wbc 0,7 çıktı.Şu anda 18,9 çıkıyor.Neden bu kadar yükselmiş olabilir.Teşekkürler…

    • admin diyor ki:

      Merhaba Murat Bey. kemoterapi gibi durumlarda WBC değeri yüksek veya düşük çıkması normal. Bellirli aralıklarla Tahlili tekrarlayıp nasıl seyrettiğine bakmak lazım. Geçmiş olsun

  5. Hakan diyor ki:

    Merhaba 21 yaşındayım karnımda 10 dakida bir ağrı geliyor ve 4 5 saniye kadar sürüyor sonra geçiyor ishal ve buruntuda var karnımda hastaneye gittim dışkı ve kan tahlili verdim
    WBC 11.1 *10^3 3.5-10
    LYM%13.7. % 10-45
    LYM#1.5. *10^3 0.7-4
    MON%4.1. %. 2-1.4
    MON#0.4. *10^3 0.2- 1.4
    GRA%82. %30-75
    GRA#9.2. *10^3 1.5-8
    RBC 5.07. *10^6 4.1 5.8
    HGB 14.7. g/dl. 12-17
    HCT 43.9. %35-52
    MCV. 87. Fl. 80-98
    MCH 29. pg. 26-34
    MCHC 33.5. G/dl 32-36
    RDW 12.8. 10-16
    PLT 229. *10^3 150-400
    MPV 8,6. Fl. 6-11
    PCT 0.19. Ml/l 0.12-0.5
    PDW. 13.5. Fl. 10-18
    GAİTA ANALİZİ
    gaitada amib- giardia aranaması negatif
    Parazit-parazit yumurtası kist görülmedi
    Verilen ilaçlar nospazm – ciprasid nidazol

    • admin diyor ki:

      Merhaba Hakan Bey. Kan tahlilinde ve Gaita da herhangi bir sorun görünmüyor. Soğupa maruz kalmış ve midenizi üşütmüş olabilirsiniz. Sıcak içecekler içmeye çalışın iyi gelecektir. Geçmiş olsun

  6. elif diyor ki:

    27 yaşındaki eşimi 1 hafta önce hastaneye yatırdık. aşırı agrısı ateş bulantı ve kusma belirtileri vardı. serum verdiler gectı. daha sonra ıkı gun daha aynı şikayetlerden doktora götürdüm. bu sefer ilacını degıstrdıler. ve sol akciğerınde dumanlar vardı. zature dedıler. sonra beyaz küreler yuksek cıktı. antibıyotık tedavısınden sonra eşim şuan kendıni cok ıyı hıssedıyor fakat doktor 1 hafta daha dinlenmesini söyledi. ıkı haftadır yatıyor evde. ne yapmamız lazım tesekkurler.

    • admin diyor ki:

      Merhaba Elif Hanım. Zatüreden dolayı Beyaz Kan hücre (Antikor/ WBC ) sayısında yükselme olmuştur. Kullanılan ilaçlar olumlu sonuç vermiş ve bronşlarda ki iltihaplanma ortadan kalkmış. Eşinizin bundan sonra yapması gereken, ıslak ve nemli ortamlarda bulunmamak ve soğuktan kendini çok iyi muhafaza etmesi gerekir. Zatüre tekrar etme olasılığı olan bir rahatsızlıktır ve ilerlemes, durumunda Astım oluşmasına sebep olur. Bu yüzden biraz daha kendsine dikkat etmesi gerekir. Şu an için herhangi birşey yapmanıza gerek yok. Tedaviniz başarılı sonuçlanmış. Geçmiş olsun, Sağlıklı Günler…

  7. Muhammet diyor ki:

    Merhaba hocam siddetli karin agrisi icin doktora gittim agri sol tarafta basladi or taya dogru yayildi testlerde wbc 10.7 cikti normal degerler(4-10.5) Neu 7.1 normal(1.5-6.6) kum olabilir dediler ne yapmaliyim simdiden tesekkurler.

  8. alev diyor ki:

    MRB HOCAM KIZIM 5 YAŞINDA WBC 9,36 ÇIKTI RBC 5,44 HGB 14,6 SÜREKLİ GENİZ AKINISI VE BALGAMLI ÖKSÜRÜK İÇİN GİTTİK DEĞERLERİ YÜKSEK Mİ

  9. kevser diyor ki:

    Bende beyaz kure eksikligi var 9aydir hastanede konturol yaptiriyorum ama bir hastalik cik miyor kemik iligi testi yapilmadi sadece butun testler yapiliyor ama birsey denmiyor wbc3.97 ile 2.50arasinda ben 18yasindayim
    Plt 160
    Pct0.19
    Pdw 15.4
    Ne#1.5
    Ne% 54.8
    Ly%36.1
    Mo%7.3

    • admin diyor ki:

      Merhaba Kevser Hanım. Tahlil sonuçlarınızı bize gönderirken Normal Değer aralıklarınıda yazmanız gerekmektedir.

      WBC’nin sürekli düşük çıkması, her zaman bir hastalık sebebi değildir. Bu bağışıklık sisteminizin zayıf oldugunu gösterir. Bu zayıflıktan dolayı da vücudunuz kolay enfeksiyon kapabilir. Kesin sonuç için ilik testi yaptırmanızda fayda var. Geçmiş olsun

  10. sevim diyor ki:

    Merhabalar gecen evlilik icin yaptırdığım test sonucunda wbc 11.1 NE%57.90 NE# 6.5 LYM% 36.8 LYM# 4.1 MONO% 3.3 MONO# 0.4 EOS%1.4 EOS# 0.2 BASO% 0.6 BASO# 0.1 RBC 4.9 HGB.14.1 HCT 40.6 MCV 83.1 MCH 28.9 MCHC 34.8 RDV 12.6 PLT 384 MPV 7.8 VVDRL-RPR NEGATIF HBSAG 0.22 NEGATIF AANTI HCV 0.03 NEGATIF ANTI HIV 0.27 ANEGATIF CIKTI IDRARIM SUREKLI KOYU RENKLI GELIYOR GENTA VE BUSCAPON VERDI DOKTOR ICTIM IDRAR YINE AYNI BILGI VERIRSENIZ SEVINIRIM HOCAM

    • admin diyor ki:

      Merhaba Sevim Hanım. Test sonuçlarınızı Bize gönderirken referans aralıgını belirtmeniz gerekiyor.

  11. özgül diyor ki:

    Mrb oğlum 5 yaşında ALL tanısı nedeni ile 33 günlük bir kemoterabi gördük ikinci protokole geçmeden kemik iliği için bugun kan sayımı yapıldı WBC değeri 1.6 referans aralığı 4.3.10.3 PLT 275 referans aralığı 156.373 wbc düşük olduğu için ertelendi bunları yükseltmem için ne yapmam gerekiyor kulanabiliceğim verebiliceğim birşey varmı teşekürler

    • admin diyor ki:

      Merhabalar. Öncelikle geçmiş olsun. WBC değeri için yapabileceğiniz birşey maalesef yok. ilaçlarınız varsa onları düzenli kullanmanız yeterli olacaktır.

  12. zeynep sakı diyor ki:

    babamda wbc 15.3 çıktı baya yuksekmiş ayrıca kolestrolude çok yuksek wbc nasıl düşürülür hangi yiyeceklele düşürülür bilenler yazarsa sevinirim ŞİMDİDEN TEŞŞEKÜRLER

    • admin diyor ki:

      Merhabalar Zeynep Hanım. WBC vucudun Mikroplara karşı ürettiği Antikorların sayısını belirtir. Buyuk olasılıkla babanızda bır enfeksiyon söz konusu. Antibiyotik kullanırsanız WBC normal değere düşecektir. Geçmiş olsun

  13. medine diyor ki:

    Hamile bir kadının beyaz küresinin yuksek olması sakincalimi

    • admin diyor ki:

      Merhabalar. Beyaz Kürenin yüksek olması, Vucudunda enfeksiyon oldugu anlamına gelir. Bu duruma sakıncalı demek doğru olmaz ancak iyi birşey oldugu da söylenemez.

  14. msrrt diyor ki:

    Benim 5 yasinda oglum var 5 ay once bobrek nakli oldu 3 aydan beri bizde surekli kanda cok yuksek enfeksiyon cikiyo simdidr beyaz kuremiz cok dusmus yogun bakimda izole odada kaliyor. Ne yapacagimi bilmiyorum

    • admin diyor ki:

      Merhabalar. Bu durum Organ naklinden kaynaklanıyor. ilk zamanlarda vucut organı kabul etmez. Bir mikrop gibi algılar ve bunu yenmek için Antikor yani beyaz Küre üretir. Kullanılan ilaçlarla da bunun böyle algılanmasını engellenir ve vucut beyaz küre üretmez. Müşade altında tutulması bu yüzden önemli. Şu an için sizin yapmanız gereken sabretmek. Umarız ki herşey güzel sonuçlanır. Geçmiş olsun

  15. msrrt diyor ki:

    Benim 5 yasinda oglum var 5 ay once bobrek nakli oldu 3 aydan beri bizde surekli kanda cok yuksek enfeksiyon cikiyo simdidr beyaz kuremiz cok dusmus yogun bakimda izole odada kaliyor. Ne yapacagimi bilmiyorum Rdw (16.40) referans 13.00 ..15.15
    lökosit (1.93 )referans 5.00…10.00
    nötrofil(20.80) referans 25.00…60.00
    monosit (12.40) referans 2.00…8.00
    Eozinofil (0.50) referans 1.00…5.00
    Trombosit (104.00) referans 130.00…400.00

    • admin diyor ki:

      Merhabalar.
      Vücudumuzun yapıtaşı olan hücreler bağışıklık sistemi tarafından tanınmayı sağlayan antijen adı verilen yüzey belirteçlerine sahiptir. Farklı bir kişiden alınan bir organı vücudumuza naklettiğimizde bağışıklık sistemi bu organa ait antijenleri tanıyamaz ve mikrop olarak algılayarak savunmaya geçer. Omurilik kemiğinden Savaşçı Hücreler dediğimiz Lökositleri ( Beyaz küre veya Tahlilde göründüğü şekli ile WBC ) üretir ve ilgili bölgeye gönderir. Herhangi bir önlem alınmazsa Vücut bu organin çalışmasını durdurur ve organın işlevini yitirmesine sebep olur.

      Bu yüzden organ naklinde, yaşam devam ettikçe bağışıklık sistemini baskılayıcı ilaçlar kullanılır. Bu ilaçlar sayesinde Bağışıklık sistemi organi algılayamaz ve Omurilik kemiğinden Lökosit salgılamaz. Kullanılan bu ialçlardan dolayı da kan tahlillerinde Lökosit ile ilgili Ölçümler düşük çıkar. Sizde ki durumda bundan kaynaklanıyor olabilir.

      Ancak her ihtimale karşı düzenli olarak kontrollerinizi yaptırmalı ve ilaçlarınızı düzenli bir şekilde kullanmalısınız. Gelişen Tıp Literatürü sayesinde Böbrek naklinde ki başarı %98-99 civarındadır. Bu da neredeyse olumsuz bir vakkanın olmadıgı anlamına geliyor.

      Geçmiş olsun

  16. mustafa diyor ki:

    2.5yasinda bir kizim var yuksek ates sikayeti ile gittigimizde CRP degeri 67 WBC degeri ise 26, 25 cikti cocuk doktoru 3 igne verdi (iesef) ve enfeksiyon dedi kizimin agzinda aft var ve gozleride kizariklikdi 10 gun iyi gibi oldu ama simdi yine ayni sikayetleri devam ediyor yine agzinda aft oldu ve bir gozu kizardi atesi 38.5 oldu acaba nedir hocam saygilar

    • admin diyor ki:

      Merhaba Mustafa Bey. Kızınızın vücudunda herhangi bir yerlerinde ( özellikle genital bölgede ) sivilce benzeri lezyonlar var mı ?

  17. yasmin diyor ki:

    annemin wbc değeri 74.8 şuan tedavi görüyor ama ilaç falan hiç bir tedavi yok sizce ne yapılmalı söylerseniz sevinirim. Diğer sonuç wbc 74.8 – neu 14.3 – lym% 79.0 – eos% 0.6 * neu 10.7 – lym 59.1 – mono 4.4 – eos 0.4 bunlar yüksek olan değerleri.yardımcı olursanız sevinirim.

    • admin diyor ki:

      Merhaba Yasmin Hanım. Anneniz kaç yaşında ve Herhangi bir kronik rahatsızlığı var mı ? Şikayeti nedir ?

  18. berra diyor ki:

    Benim uc yaşında kizim var ateslendigi için dr goturduk 102mm dalak uzunluğu çıktı bir sürü test yaptılar wbc 29, 5 sedimantasyon60dk42 çıktı suan tonsilit geçiriyor birde sol kullaginin arkasında hafif şişlik var sizde yorumlarsaniz sevinirim cok Üzgünüm sabahtan beri agliyorum

    • admin diyor ki:

      Merhaba Berra Hanım. Üzülmeniz için bir sebep yok. Vücudunda enfeksiyon olduğu için, Kanda Antikor oranı yüksek çıkmış. Doktorunuzun size önerdiği ilaçları düzenli kullanmaya özen gösterin. Kızınızın beslenmesine ve soğuktan korunmasına dikkat edin. ( Bulundugu ortam ne çok sıcak nede soğuk olsun ). Bol bol sıvı içirin.
      Sedimentasyon ise ; Kabaca anlatmak gerekirse, Vücdunuzda ki Antikorların, mikroplar tarafından öldürülmesini ölçümlendirir. Sedimentasyon yüksek olursa, daha kuvvetli ilaçlar önerilir. Yükseliği bir hastalığı ifade etmekten ziyade, hastalığın şiddetini gösterir.
      Geçmiş olsun

Yorum Yap

*