“Wbc ( Beyaz Küre ) Yüksekliği-Düşüklüğü Ne anlama Gelir ?” için 408 Yorum Yapıldı.

  1. dılek yılar diyor ki:

    merhabalar…

    kızıma kan testi yaptırdım.. kızım 3 yaşında.. ben zayıf olduğu için götürmüştüm.. ama sonuçlara bakınca dr muz bize daha önemlisi kanda enfeksiyona rastladık.. kan hastalığı olma riski var.. o yüzden bana ilaç verdi ve tekrar gelmemi değerlerine tekrar bakılacağını söledi.. korkuyorum…

    değerleri :

    wbc h 30,73 normal değer 5,5-15,5
    neu h 64,60 normal değer 25-60
    lym l 27,10 normal değer 30-70
    mon 6,40 normal değer 0-12
    eos 1,7 normal değer 0-5
    bas 0,2 normal değer 0-2
    neu h 19,90 normal değer 2,5-6
    lym 8,30 normal değer 3-9,5
    mon h 1,96 normal değer 0-1
    eos h 0,51 normal değer 0-0,5
    bas 0,05 normal değer 0-0,2
    rbc 4,82 normal değer 3,6-5,2
    hgb 12,70 normal değer 12-16
    hct 36,90 normal değer 30-39
    mcv 77 normal değer 73-85
    mch 26 normal değer 25-31
    mchc 34 normal değer 32-37
    plt 643 normal değer 142-424
    mpv 9,40 normal değer 6-11
    pct 0,61 normal değer
    p-lcr 19,80 normal değer 13-43
    rdw-cv 14,7 normal değer 11-16
    rdw-sd 40,2 normal değer 37-54
    demir l 31 normal değer 50-120
    ıge total 255,8 normal değer 0-60
    çinko 91 normal değer 67-118
    crp 25,7 normal değer 0-3,5

    lütfen yanıtlayınn….. bekliyorum…

    • admin diyor ki:

      Merhaba Dilek Hanım. Kızınızda yüksek oranda enfeksiyon var gibi görünüyor. Gribal enfeksiyonlarla birlikte ALT Solunum yollarında bir enfeksiyon söz konusu olabilir. Kızınızda bulantı oluyor mu hiç ?
      Geçmiş olsun

  2. kevser diyor ki:

    Bende beyaz kure eksikligi var 9aydir hastanede konturol yaptiriyorum ama bir hastalik cik miyor kemik iligi testi yapilmadi sadece butun testler yapiliyor ama birsey denmiyor wbc3.97 ile 2.50arasinda ben 18yasindayim
    Plt 160
    Pct0.19
    Pdw 15.4
    Ne#1.5
    Ne% 54.8
    Ly%36.1
    Mo%7.3

    • admin diyor ki:

      Merhaba Kevser Hanım. Tahlil sonuçlarınızı bize gönderirken Normal Değer aralıklarınıda yazmanız gerekmektedir.

      WBC’nin sürekli düşük çıkması, her zaman bir hastalık sebebi değildir. Bu bağışıklık sisteminizin zayıf oldugunu gösterir. Bu zayıflıktan dolayı da vücudunuz kolay enfeksiyon kapabilir. Kesin sonuç için ilik testi yaptırmanızda fayda var. Geçmiş olsun

  3. sevim diyor ki:

    Merhabalar gecen evlilik icin yaptırdığım test sonucunda wbc 11.1 NE%57.90 NE# 6.5 LYM% 36.8 LYM# 4.1 MONO% 3.3 MONO# 0.4 EOS%1.4 EOS# 0.2 BASO% 0.6 BASO# 0.1 RBC 4.9 HGB.14.1 HCT 40.6 MCV 83.1 MCH 28.9 MCHC 34.8 RDV 12.6 PLT 384 MPV 7.8 VVDRL-RPR NEGATIF HBSAG 0.22 NEGATIF AANTI HCV 0.03 NEGATIF ANTI HIV 0.27 ANEGATIF CIKTI IDRARIM SUREKLI KOYU RENKLI GELIYOR GENTA VE BUSCAPON VERDI DOKTOR ICTIM IDRAR YINE AYNI BILGI VERIRSENIZ SEVINIRIM HOCAM

    • admin diyor ki:

      Merhaba Sevim Hanım. Test sonuçlarınızı Bize gönderirken referans aralıgını belirtmeniz gerekiyor.

Yorum Yap

*