“Wbc ( Beyaz Küre ) Yüksekliği-Düşüklüğü Ne anlama Gelir ?” için Yorum Yok Yapıldı.

  1. derya diyor ki:

    Merhaba benim 14 yasinda kizim var idrar sikismasi icin doktora getirdim idrar tahlilleri normal cikti wbc 3.7 3.9 referans araligi 4.5-11 sizce sorun var mi

    • admin diyor ki:

      Merhaba Derya hanım. Yaklaşık 1 ay sonra yeniden kan tahlili yaptırmanızda fayda var. 3,9 çok düşük bir değer değil ancak bir süre kontrol edilmesinde fayda var. geçmiş olsun

  2. selin diyor ki:

    Merhaba 10 aylik yigeenim var 35 haftalik iken dogdu rutin kontrollerinde tam kan sayimi yapildi ve ans degeri 700 cikti kasim ayindaki kan tahlilinde 3000 cikmisti doktoru hrhangi bir aciklama yapmadi 15 gun sonra kontrole cagirdi ans degeri ne ifade etmektedir bilgilendirebilir misiniz?

    • admin diyor ki:

      Merhaba Selin hanım. ANS = Absolute Notrofil Sayısı yani Kanda ki mutlak Nötrofil sayısını (MNS) gösterir. Değeri 500’ün altına düşmedikçe herhangi bir problem olmadıgı anlamına gelir.
      100-500 arasında ki değerlerde, hafif Nötropeni olgusu olurken, bu değerin 100’ün altına düşmesi ise Ağır Nötropeni olarak tanımlanır. Her iki durumda da ilaçlı tedavi gereklidir. Sizde şu an böyle bir durum söz konusu değildir. Kontrol amaçlı yeni bir tahlil yaptırmanız için doktorunuz sizi çağırmış.

  3. emine diyor ki:

    Merhaba 2.5yasinda oğlum var bugun grip nedeniyle hastaneye götürdüm tam kan da wbc 2.91 cikti doktor antibiyotik iğne başladı 3 hum sonra tekrar kan alacak korkulacak birsey yok dedi fakat içim rahat değil sizce değer çokmu düşük

    • admin diyor ki:

      Merhaba Emine hanım. Küçük çocuklarda kolay yükselip düşebiliyor. Hastalığı nedeniyle böyle düşmüş olabilir. Kontrol amaçlı doktorunuzun dediği gibi yeni bir kan tahlili yaptırın. Korkmanızı gerektirecek bir durum şu an için söz konusu değildir. içiniz rahat olsun. Geçmiş olsun

  4. özlem kurt diyor ki:

    merhaba 9 yaşında oğlumunwbc sı 2,25 çıktı.normal aralığı4.10 ikigün sonra yaptırdık 3,05 çıktı.ağzında yaralar var üç gün ateşi düşmedi .şimdi ateşi yok .ayrıca dikkat eksikliği hiper aktivite için 15 gün önce ilaca başladık çocuk doktoru belki ondan olabileceğini söyledi.ne yapmamız lazım cam tahlilide yaptık sonuçunu bekliyoruz .teşekkerler

    • admin diyor ki:

      Merhaba Özlem hanım. Sinirsel sistem üzerine etki ilaçlar WBC değerinde düşüklüğe ve yükseliğe neden olabiliyor. ilaçlarınızın bitiminde yeni bir tahlil yaptırarak sonucu değerlendirmekte fayda var. Geçmiş olsun

  5. şeyda diyor ki:

    Merhabalar benim kızım 9yaşında yapılan kan testinde lökosit WBC si 3.8 çıktı referans ağırlığı 4.5-13.5 bunun için ne yapmalıyım korkulacak bir şey var mı

    • admin diyor ki:

      Merhaba Şeyda hanım. 3,5’un altına düşmedikçe panik yapmaya gerek yok. Kızınızın şikayeti var mı ? Hangi rahatsızlıktan dolayı doktora gittiniz ?

  6. gökhan aydemir diyor ki:

    merhabalar..iki gece önce şiddetli bir mide ağrısıyla acile gittim..yapılan tahliller ve röntgen ve tomografi neticesinde sağ tarafta 0.5mm bir taş olduğu söylendi..o gece yapılan tahlilde WBC 13.6 CRP 1.8 çıkarken bugün gittiğim üroloji servisinde çekilen ultrasonda karaciğerimin çok hafif yağlandığı ve sağ tarafımda kaydıdeğeri olmayan küçük bir taşın olduğu söylenirken yapılan kan tahlilinde WBC 7.8 CRP 7.6 olarak ilkinden değişken bir sonuç çıktı..bu sonuçlara kaygılanmalımıyım.başka bir servise gitmem gerekirmi??

    • admin diyor ki:

      Merhaba Gökhan bey. ikinci tahlilde çıkan sonuçlarınızda bir sorun görünmüyor. Ancak Taş varsa, onu birşekilde düşürmeye çalışın. Karaciğerde yağlanma varsa, beslenmenize dikkat edin ve mutlaka yürüyüş yapın. Maydonuzun üzerine limon sıkıp yemeniz yararlı olacaktır. Sigara, Alkol kullanıyorsanız kesinlikle azaltmalı hatta bırakmalısınız. özellikle alkol karaciğeri çok büyük oranda zorlamaktadır.
      Geçmiş olsun

  7. Bilal diyor ki:

    WBC 3,2 çıktı sizce sorun var mı

    • admin diyor ki:

      Merhabalar. Değer Alt sınırda yer alıyor. Yaklaşık 1 hafta 10 gün sonra yeniden tahlil yaptırmanızda fayda var.

  8. ayşe diyor ki:

    Mrblr,bizim bi hastamız var ateşi çıktığında dalak ve karaciğerinde şişme oluo yapılan testlerde net bişe denmiyor neden bu Şekilde oluo ve beyaz kan takviyesi yapılıo

    • admin diyor ki:

      Merhabalar Ayşe hanım. Ateşli durumlarda dalak büyümesi normaldir. Ancak Ateşlenmeye sebep olan durumun tespit edilmesi gerekir. Hastanıza beyaz kan takviyesi yapılıyorsa, bu WBC değerinin düşük olduğu anlamına gelir.
      Hastanızın şikayeti ve yaşıyla ilgili bilgi verirseniz daha doğru açıklamalar yapabiliriz.

  9. Sabriye diyor ki:

    merhaba.36yaşındayım.meme ca teşhisiyle kemoterapi alıyorum.lokositlerim düşük.3 kürü yarın alıcam kürlerden sonra neupogen aşı kullanıyorum ama ne yiyip içersem lokositlerim yükselir.kc fonksiyon testleri yüksek ne yapmalıyım .önerileriniz ve ilginiz için teşekkürler

    • admin diyor ki:

      Merhabalar Sabriye hanım. Öncelikle Geçmiş olsun. Kemoterapilerde WBC nin düşmesi normaldir. Beslenme ile ilgili bir durum değildir. Ancak genel olarak doğal beslenmeniz, bol bol sebze ve meyve tüketmeniz sizi güçlü kılacaktır.

  10. anıl diyor ki:

    16 yasında kardesimde beyaz kan ve kırmızı kan dusuklugu var beyaz kan vucutta %23 oranında kırmızı kan da duşuk. Sıkıntı buyuk mu ? Ne yapmamız gerekir?

  11. Mustafa Akçay diyor ki:

    7 Aylık oğlumun WBC degeri 16.5 K/uL, Neu% 25, Hgb 11.7 g\dl sizce bu değerler normal mi???

    • admin diyor ki:

      Merhaba Mustafa Bey. Tahlil sonuçlarını yazarken değer aralıkları ile birlikte yazmalısınız.

      Bebeğinizde bir enfeksiyon söz konusu.

  12. selda diyor ki:

    Kizim 7 yasinda ve kan sonucunda wbc si 14 cikti losemiden suphelenmek icin deger dahadami yuksek olmali tesekkurler

    • admin diyor ki:

      Merhaba Selda hanım. Lösemi vb bir rahatsızlık söz konusu değildir. Kızınız gribal engeksiyon vb hafif bir enfeksiyon geçiriyor hepsi bu. Geçmiş olsun

  13. nigar diyor ki:

    Merhabalar 9 aylik oglum var 3 gündür atesi vardi doktora götürdük kanininda mikrop var dedi test yapildi wbc si 15.20 cikti antibiyotik verdi endiselenmeyin dedi ama biz cok korkuyoruz bilgilendirmisiniz bizi başka yapabilecegimiz herhangi birşey varmi şimdiden teşekkürler

    • admin diyor ki:

      Merhabalar. Korkmanızı gerektirecek birşey değil. Çocugunuzun ilaçlarını doğru kullanmaya özen göstermeniz yeterlidir. Geçmiş olsun

  14. buse diyor ki:

    kız kardeşim 15 yaşında wbc değeri biraz önce 26,6 çıktı acil ameliyat diyolar napmalıyız bize cil bilgi verirseniz sevinirim

  15. BERTAL diyor ki:

    eşimin wbc.degri 3.8 rbc 3.75 hct.33.4 plt.128 bu degerler normalmi bu gün ögrendik bu knuda yardımcı olursanız sevinirim saygılar

    • admin diyor ki:

      Merhaba. tahlil sonuçlarını mutlaka değer aralıkları ile birlikte yazınız.

      Eşinizin wbc değeri alt sınırda yer alıyor. 2 hafta sonra yeniden tahlil yaptırmanızda fayda var.

  16. Fatma Ankit Bahçeci diyor ki:

    İi aksamlar benim kızım bir yasında ama 32 haftalık dogdu ilk dogdugunda beyazkanı 18000 di ama düsürmüşlerdi 1 ay sonra 16000 olmustu gene düsürmüşlerdi yaklasık on aydur sıkıntı yoktu ama bugün kan sonucu 1400 civarii ama ben cok korkuyorum

  17. nurdan diyor ki:

    Beyaz küre m 3 çıktı. Yarın için doktora randevu aldım. Ama bugün endişeliyim sebebi ne olabilir?

  18. güneş diyor ki:

    babamın demir eksikliği var sürekli yorgun kan tahlili yaptırdığımızda WBC değerleri normal seviyenin üstündeydi 15 gün sOnra farklı tahlil yaptırdığımızda değerler normale düşmeye başladı Doktorumuz omurilik sıvısı tahlili istedi neden olabilir.

  19. selin diyor ki:

    Merhaba
    10 aylık kız bebeğimizin önceki tetkiklerinde ans değeri 700 çıkmıştı son yapılan tetkikte 900 e yükseldi fakat hemoglabin değeri 12 den 11.5 e yükseldi anne sütü ile beslenmekte 6 aydan beri ek gıdalar ve tahıllı mama veriyoruz hemoglabin değerini yükseltmek için önerebileceğiniz ek gıda varmı?

    • admin diyor ki:

      Merhaba Selin Hanım. Hemoglobin değeri dediğimiz, Vücutta ki Kanı ifade eder. Düşüklüğünde Kansızlık( Anemi) teşhisi konur. Bunu yükseltmek için Bebeğinize demir bakımından zengin gıdalar yedirebilirsiniz. Pekmez içirebilirsiniz örneğin.

  20. demirhan diyor ki:

    Merhaba hocam 1 ay önce grip gecirdim 02.04.2015 tarihinde wbc 17 çıktı 10.04.2015 tarihinde kontrole gittiğimde bu değer 12 çıktı dr benden pereferik yayma istedi sizce ne yapmalıyım endişe edilecek bir durum varmi

    • admin diyor ki:

      Merhabalar. Gribal enfeksiyon devam ediyor mu peki ? Şayet azda olsa hala bir rahatsızlığınız varsa ondan kaynaklanıyor olabilir. Ancak Perifik Yayma yaptırırsanız Sizin için bi ön kontrol olacaktır. Olası bir rahatsızlığınız için erken teşhis niteliği taşıyacağından yaptırmanızda fayda var.

Yorum Yap

*